Alla inlägg den 18 augusti 2007

Av Anna-Lena - 18 augusti 2007 23:20

...eller åtminstone min lägenhet. I veckan har vårat projekt varit omålning av lägenheten. Än så länge är hallen och köket klart och vardagsrummet är nästan klart. De båda sovrummen och undre halvan av köket ska bostadsbolaget bekosta och alltså riktiga målare utföra (när nu det ska ske). Alla rum blir vita, rättare sagt antikvita med fondväggar i diverse färger. Jag är nämligen inne i en ljus period och Daniel är alltid inne i en ljus period. :) Det blir faktiskt fint med de mörka ganska grova möblena. Det enda som vi skulle behöva är ett vardagsrumsbord (som är på väg snart) och köksbord (som inte kommer att ske innan vi fått ett nytt kök som är större allså när vi flyttar till hus). Köksbordet och stolarna som vi har nu är min mormors gamla och de är fina (också antikvita) men dock ganska trasiga.

Förra veckans projekt var trädgården, jag vet inte om jag skrivit om det men om jag gjort det kan du hoppa över de närmaste raderna och gå direkt in på hundträningen nedan. Vi var alltså och köpte och satte upp staket runt gården. Dessutom hittade vi möbler till uteplatsen på IKEA och solstolar och dynor på Jysk. Allt i trä (för utom dynorna de hade varit så obekväma då) och jättefina. Jag ska sätta in bilder på våran fina trädgård. På gården har vi en vinbärsbuske med MASSVIS av bär, eller det var massvis med bär numera är de i min frys. Vi har dessutom rabarber, en syren (tror jag) och en krusbärsbuske. Nu har jag nästan frysen full av smask. Jag och Danile har varit i skogen och plockat blåbär och kantareller som vi hittade på/bredvid stigen. Kort och gott så behöver vi inte handla på ett tag, måste bara gå ut och jaga lite vilt...:)


Till hundträningen nu.... Jag var på räddningsträning i torsdagskväll och det var ett jättetrevligt gäng om än VÄLDIGT stort. Det var trots det stora antalet BARA två av de fyra grupperna och dessa var inte fulla till antalet... Nåja, träningen gick skit jag la upp alldelens för svåra övningar till Mara som inte kört nån räddning på två månader. DUM, Mara verkade låg och osäker och fick avsluta med en springfigge som hon sprang full fart och fick en fin markering på. Typiskt mig att vara så ivrig och tro att man kan börja där man slutade. Nu ska jag köra några enkla markeringsövningar på husse med massor av belöning och sedan blir det att köra lätt på torsdag så blir hon nog som vanligt snart.

Förutom räddningen har jag tränat lydnad med flickorna och Diva verkligen utvecklas. Hennes koncentration har blivit såååå mycket bättre och hon kan hålla fokus i bra position rakt fram i säkert 45-50 meter. Jag filar på de flesta momentena och det går framåt. I vinter ska jag träna in rutan, fjärr och vittringen det ska bli skitkul.


Nu ska jag sova, så de så...:)

Ovido - Quiz & Flashcards